LiderJust adoptă filmul „Hissein Habre: tragedia Ciadului” în cadrul One World Romania 10 (București, 13-19 martie)

LiderJust adoptă filmul „Hissein Habre: tragedia Ciadului” în cadrul One World Romania 10 (București, 13-19 martie)

luni, 13 martie, 18:00, Cinema Union
marți, 14 martie, 18:00, Cinema Elvire Popesco

Festivalul internațional de documentar și drepturile omului One World Romania revine București cu ediția a 10-a aniversară! Între 13 și 19 martie vă așteptăm la Cinema Elvire Popesco, Eforie, Union și MȚR cu peste 60 de documentare selecționate cu atenție, care funcționează ca doctorii pentru minte și suflet. One World Romania 10 vorbește despre fricile oamenilor – ale celor care se baricadează în casă sau ale celor care se răzvrătesc, până la urmă ale noastre ale tuturor.

Ediția din acest an cuprinde 11 secțiuni tematice, proiecții speciale, matinee pentru liceeni, un legathon pe drepturile omului, discuții cu publicul după fiecare proiecție având ca invitați experți și regizori ai filmelor și dezbateri pe diferite teme relevante pentru societate românească și în strânsă legătură cu selecția de documentare. Programul complet al #OWR10 #fărăfrică este disponibil pe http://oneworld.ro/2017/l/ro/program/.

Asociația LiderJust s-a alăturat festivalului în inițiativa “Adoptă un Documentar”, adoptând filmul „Hissein Habre: tragedia Ciadului” din secțiunea „Dreptate fără frică”.

Ferm ancorat în prezent, acest documentar prezentat la Cannes chiar înaintea verdictului final împotriva lui Hissein Habré, a șocat publicul cu revizitarea frontală a uneia dintre cele mai dure dictaturi din trecutul apropiat: campania de arestări, tortură și execuții condusă de Habré în perioada în care a fost președintele Ciadului între 1982 și 1990. În timp ce majoritatea planetei era preocupată de Războiul Rece din emisfera nordică, Habré a ucis circa 40.000 de oameni, cu sprijinul Statelor Unite, care l-au considerat aliat, și al Franței, care a finanțat până și poliția politică din Ciad.

Trailer: http://bit.ly/2lTNXXq | Descriere: http://bit.ly/2mFahCr

Proiecții: luni, 13 martie, 18:00, Union | marți, 14 martie, 18:00, Elvire Popesco

Tratamentul cu documentarele #OWR10 se recomandă tuturor celor care vor să își înfrunte fricile. Vă așteptăm la film!

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.