Despre noi

Logo - jpg

LiderJust este o organizaţie non-profit, independentă şi apolitică, înfiinţată în anul 2011 şi are ca scop promovarea leadershipului şi iniţiativei în justiţie, promovarea statului de drept şi a valorilor democratice şi implementarea bunelor practici în domeniul educaţiei juridice şi democraţiei participative.

Promovăm implicarea socială a tinerilor din domeniul justiţiei, creşterea gradului de cunoaştere a drepturilor cetăţenilor şi mecanismelor democraţiei şi statului de drept, educarea juridică a tinerilor şi implementarea bunelor practici în justiţie. În acest sens derulăm, împreună cu partenerii noştri, proiecte de informare şi conştientizare a rolului şi importanţei statului de drept în societate, proiecte de educaţie juridică, programe de internship în domeniul juridic şi programe de dezvoltare personală pentru tinerii profesionişti.

Printre proiectele finalizate se numără:

  • Programul „Busolă în carieră” – program complex de mentorat pentru studenţii la drept, desfăşurat la nivel național, pe parcursul unui an, având ca scop informarea şi pregătirea tinerilor în vederea alegerii viitoarei profesii juridice. Programul a avut două componente: o serie de conferinţe tematice şi o serie de stagii de pregătire în diferite instituţii din sistemul de justiţie. Derularea programului a fost susţinută de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

  • Școala de vară „Leadership cu atitudine”  – program intensiv de dezvoltare personală pentru tinerii aflaţi la începutul carierei, pe parcursul căruia participanţii au dobândit cunoştinţe de leadership, management de proiect, vorbire în public etc. Scopul programului a fost de a aduce împreună actori direcți ai sistemului judiciar precum avocati, judecători, procurori, absolvenți ai Academiei de Poliție dar și jurnaliști, economiști și analiști politici care au o activitate legată de mediul juridic, pentru a dobândi abilități și cunoștințe de leadership, dar și pentru a-și forma o viziune despre sistemul de justiție din România şi a interacţiona în mod direct într-un spaţiu non-formal

  • Programul „Consolidarea statului de drept prin cetățenie activă” – conferinţe derulate în mai multe centre universitare, în cadrul cărora tinerii au avut ocazia să discute cu personalităţi din domeniul juridic şi din presă despre modalitatea de a consolida statul de drept, realitatea juridică în România şi valorile democratice.

  • „Valorile statului de drept – educație juridică în licee” – a constat în workshopuri în 8 licee din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Craiova și Zalău, prin care se aduce în discuție necesitatea unei culturi generale juridice și civice a tinerilor cetățeni. Temele workshopurilor au fost independenţă şi stat de drept, integritate şi stat de drept, curaj şi stat de drept, onestitate şi stat de drept, responsabilitate şi stat de drept, viziune şi stat de drept şi echipă şi stat de drept. Programul a fost derulat alături de Clubul Liderii Mileniului Trei, în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer.

Statutul integral al LiderJust este disponibil aici.

Conducerea Asociației LiderJust pentru mandatul 2019/2020

Președinte: Diana NEGREA

Consiliul Director: Sînziana BÎRSANU, Andrei DIACONESCU și Victor FERCEA

Cenzor: Ana COJOCARU

Membri

raluca deaconu
Raluca Deaconu, Generaţia Lideri pentru Justiţie 2010
Avocat

Este optimistă cu privire la impactul pozitiv pe care un grup de oameni dedicați și competenţi îl poate avea supra mediului în care își desfășoară activitatea, asupra corpului profesional din care fac parte și, implicit, asupra societății.

Este recunoscătoare pentru experiența valoroasă dobândită ca participant la programul Lideri pentru justiție şi crede că orice oportunitate de dezvoltare personală şi profesională trebuie căutată activ şi fructificată.

florin dieac

Florin Dieac, Generaţia Lideri pentru Justiţie 2010

Avocat

Crede cu tărie ca schimbarea este un lucru care ține, în primul rând, de fiecare din noi și apoi de voința unei anumite colectivități sau a societății în general. Cu toate acestea, crede că într-o formă de organizare lucrurile se mișcă mult mai rapid, motiv pentru care a și imbrățisat principiile programului Leaders for Justice pe care l-a absolvit alături de colegii din generația 2012.

Împreună cu ceilalți membri LiderJust crede că schimbarea mentalităților din sistemul de justiție și din societate în general poate fi realizată mai profesionist prin prisma LiderJust pentru ca este alcătuită din exponenții profesiilor juridice.

 

ana maria draganuta
Ana-Maria Drăgănuță, Generaţia Lideri pentru Justiţie 2013
Avocat

Crede că schimbarea vine din unirea forţelor unor tineri care vor un mediu de viață în care fericirea, oportunităţile, justiţia, administraţia din România să nu mai fie îngrădite de diferite interese. Că acesta este LiderJust, aceştia suntem noi, o echipă care încearcă să se poziţioneze ca un deschizător de opinii și schimbări, care prin acţiunile întreprinse să ridice un semn de întrebare în adâncul conștiintei celor care ne ascultă și ne văd.

A terminat acest an Master în Drept Internațional în Fribourg, Elveţia și poate spune că o experiență de acest gen este inspiraţională și îţi oferă perspective noi asupra lucrurilor care se pot face când te întorci.

În viitorul îndepărtat, nu știe unde o vor conduce drumurile, dar ce a învățat din experiența Liderjust/Leaders for Justice și Elveţia este că cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este ceea ce te face fericit, ceea ce contează pentru tine cel mai mult, să fii mereu zâmbitor în suflet și vei ajunge exact acolo unde vrei.

alexandra lancranjan
Alexandra Lăncrănjan, Generaţia Lideri pentru Justiţie 2010
Procuror, Formator la Institutul Naţional al Magistraturii

LiderJust este „umbrela” sub care speră să se întâlnească toţi oamenii cu viziune din sistemul de justiţie. Speră ca în maxim 10 ani educaţia, statul de drept, democraţia, profesionalismul, integritatea şi responsabilitatea să fie lucruri fireşti în societatea românească.

raluca nitescu
Rodica Nițescu, Generaţia Lideri pentru Justiție 2014
Procuror

Rodica este o persoană extrem de activă, care cu greu poate sta locului. Pentru că unul dintre puținele lucruri de pe lumea asta care o liniștesc și relaxează este marea, a ales să lucreze la Constanța, oraș în care a găsit numeroase provocări, pentru care caută zi de zi cele mai ingenioase și rapide metode de a le face față.

A ales să studieze Dreptul și ulterior să lucreze în Ministerul Public pentru că îi place să aibă propria ei contribuție la efortul autorităților de a asigura integritatea și calitatea vieții persoanelor. Când își ia o pauză de la a le purta de grijă celor din jur, face fotografii sau pleacă la munte, mai ales în timpul iernii, când schiază cât de mult îi permite zăpada.

cristina maria pantea
Cristina Maria Pantea (Dumitru), Generaţia Lideri pentru Justiţie 2010
Magistrat asimilat, Ministerul Justiției – Direcția Programe Europene

Alături de colegii de generație a pus bazele Asociației LiderJust în care s-a implicat cu mult entuziasm, derulând proiectul ”Busolă în carieră” care s-a bucurat de un succes răsunător în special în rândul studenților la drept.

Pentru că lucrează într-un domeniu de actualitate, unde ideile se transformă în proiecte, iar proiectele devin realitate, are o viziune de ansamblu și poate afirma că sistemul de justiție este în continuă schimbare, contribuția fiecărui actor fiind esențială pentru a progresa și a conduce sistemul către o dezvoltare pozitivă constantă.

laurentiu petre
Laurențiu Petre, Generaţia Lideri pentru Justiţie 2011
Partener SĂVESCU & ASOCIAȚII SCA, Director JURIDICE.ro

A început cariera în avocatură în anul 2009 și în prezent este partener în cadrul societății Săvescu & Asociații, specializat în litigii. Este doctorand al Școlii doctorale a Universității din București – Drept civil.

Este de părere că sistemul de justiție din România are nevoie de înțelegere și cooperare. Crede în valorile autentice și în oamenii activi.

alina postolache
Alina Postolache, Generaţia Lideri pentru Justiţie 2010
Junior Analyst, Sustainalytics

Analist în probleme legate de guvernanţa corporativă, promovează integritatea în mediul de afaceri şi respectarea principiilor responsabilităţii sociale şi ale dezvoltării durabile.

În LiderJust îşi doreşte realizarea de proiecte regionale şi nationale care să susţină cetăţenia activă şi care impulsionează procesele democratice şi întăreşte statul de drept.

arina Corsei Vultureanu
Arina Corsei Vultureanu, Generaţia Lideri pentru Justiţie 2011
Procuror

Simte că face parte din generaţia care va îmbunătăţi activitatea autorităţilor publice şi îşi doreşte să se implice cu toate forţele în această schimbare în bine.

Participă în activităţi de voluntariat de aproape 10 ani, îi place să creeze bijuterii şi să petreacă timp cu prietenii.

teodor manea
Teodor Manea,Generaţia Lideri pentru Justiţie 2014
Procuror, 
Asistent universitar Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu București

Crede cu tărie că dacă tinerii sunt vocea schimbării, LiderJust este portavocea lor spre balanța justiției.

 

gabriela raluca simbotin
Gabriela Raluca Sîmbotin, Generaţia Lideri pentru Justiţie 2014
Manager de proiect al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC)

Lucrează începând cu anul 2011 în mediul ONG, organizarea de evenimente și proiecte de politici publice adresate sectorului neguvernamental din România. Toate acestea au fost realizate în cadrul FDSC, cel mai important centru de resurse pentru ONG-urile din România. În calitate de manager de proiect al FDSC, are 3 ani de experienţă de management, iar printre principalele sale responsabilități se numără implementarea campaniilor de advocacy și de informare, scrierea propunerilor de proiecte, elaborarea de analize juridice. În domeniul advocacy lucrează de multe ori cu Parlamentul și Ministerele. Principalele domenii de activitate și expertiză vizează subiecte de transparență, democrație şi drepturile omului.

Anterior, a fost Preşedinte al Asociatiei Clubul Liderii Mileniului Trei şi voluntar al Junior Achievement Romania, ARDOR, German Marshall Fund of the United States.

veronica sirbu
Veronica Sîrbu, Generaţia Lideri pentru Justiţie 2012
Judecător

Crede cu tărie că schimbarea nu va veni doar printr-o măsură unică la nivelul cel mai înalt al autorităţilor publice, ci prin contribuţia fiecăruia la schimbarea mediului său personal şi profesional.

Vine la rândul său dintr-un cadru ONG, fiind Alumna European Law Students’ Association – ELSA Bucureşti, pentru membrii căreia susţine de două ori pe an traininguri pe tema Tehnici de Recrutare şi Selecţie.

vlad stanciu
Vlad Stanciu, Generaţia Lideri pentru Justiţie 2012
Avocat

Este convins că voluntariatul, moralitatea și dorința de mai bine sunt elemente esențiale ale schimbării paradigmei mioritice. Fie că este vorba de sistemul juridic, de educație, sănătate sau politică, schimbarea în bine pornește de la fiecare individ în parte, iar pentru ca această schimbare să aibă loc este nevoie de un efort de echipă care să împărtășească aceleași valori morale.

Vlad este implicat în acțiuni de voluntariat încă din facultate, fiind în prezent alumni Leaders for Justice și European Law Students` Association – ELSA București – asociație pentru care organizează traininguri pe teme de Design si Branding.

natalia stefanita
Natalia Ştefăniţă, Generaţia Lideri pentru Justiţie 2011
Avocat,

Nu-i place cuvântul „schimbare”, i se pare radical. Crede însă că fiecare dintre noi poate face ceva ca această lume să fie fantastică şi ideea statului de drept să devină o amintire frumoasă.

După ce s-a întors din Tanzania unde a fost voluntar două luni, se bucură de viaţă mai mult ca oricând. A realizat că are mult mai multe decât credea.

Îi place la nebunie să călătorească. De fiecare dată când ajunge într-un loc în care nu a mai fost, descoperă o altă dimensiune a fericirii.

madalina trantu
Mădălina Trantu, Generaţia Lideri pentru Justiţie 2012
Judecător

Consideră că schimbarea vine odată cu dorinţa fiecăruia de a se implica, iar aceasta poate fi concretizată, în primul rând, în activitatea profesională zilnică, precum şi în proiecte în domeniu.

Faptul că este membru al unei asociaţii de tineri care împărtăşesc aceleaşi gânduri şi îşi propun să se implice în schimbarea în justiţie o face încrezătoare şi perseverentă în acest demers.

bogdan vasile
Bogdan Vasile, Generaţia Lideri pentru Justiţie 2014
Avocat stagiar

Avocat care, deși se află abia la început de drum, a hotărât să nu rămână un simplu spectator și să devină un agent al schimbării, promovând leadership-ul și inițiativa în justiție.

Astfel, deși știm cu toții că ”unde-s doi puterea crește”, este convins că atunci când e să-și unească forțele aproape 100 de tineri profesioniști din toate profesiile juridice, schimbarea pozitivă a sistemului de justiție are (cel puțin) o șansă în plus să se înfăptuiască.

Parteneri LiderJust

Fundația Konrad Adenauer                                                      KAS                          Programul Statul de Drept pentru Europa de Sud-Est http://www.kas.de/rspsoe/en/

 

Ambasada Statelor Unite ale Americii în Româniaus_embassy_logo1                           http://romania.usembassy.gov/

 

 

Ambasada Olandei în Româniaminbuza-logo                                        http://romania.nlembassy.org/

 

Universitatea „Nicolae Titulescu”, Bucureștlogo-linie-contur-alba-cu-aura-albastrai                                   http://www.univnt.ro/ro/

 

 

Administrația Națională a Penitenciarelor  sigla_minister                                                      http://anp.gov.ro/

 

 

 

Asociația Română de Drept și Afaceri EuropeneSIGLA-ARDAE  (ARDAE) http://www.ardae.ro/

 

Centrul Român pentru Politici Europenelogo                                 www.crpe.ro

 

Expelogo-eforrt Forum                                                                                 http://expertforum.ro/

 

Funky Citizens funky-citizens-beta-2                                                                              http://www.funkycitizens.org/

Parteneri media

JURIDICE.ro_-1024x363
Avocatura