Eroi Discreți

„Eroi Discreți” spune povestea oamenilor cu integritate și a luptei lor pentru valori, în 10 scurtmetraje cu impact. Primul episod „Eroi Discreți” îl are ca protagonist pe Marian Panait, City Manager al orașului Sinaia. Povestea luptei lui cu opacitatea administrației publice, conflictele, presiunea, succesul dar și prețul plătit pentru schimbare.

Episodul 2 a avut premiera pe 7 decembrie 2019, la Teatrul Elisabeta, avându-le ca protagoniste pe Oana Gheorghiu & Carmen Uscatu de la Daruieste Viata.

Episodul 3 a avut-o ca protagonistă pe Laura Andrei, judecătoare la Curtea de Apel București. Provocările carierei de magistrat și deciziile grele pe care le-a luat în calitate de Președinte al Tribunalului București vă așteaptă mâine pe marele ecran, în cadrul evenimentului Oamenii Dreptății – 10 Ani de #LideriPentruJustiție.

În curând vom lansa 4 noi episoade Eroi Discreți, printre care și episodul la care lucrăm chiar acum – povestea Mădălinei Turza, activistă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și Președinta ANDPDCA – Persoane cu Dizabilități, Copii și Adopții. “Am intrat în această poveste a drepturilor copiilor cu dizabilități atunci când am înțeles din experiența personală că încet-încet toate ușile sistemului și ale societății în jurul meu au început să se închidă atât pentru mine, cât și pentru copilul meu.” Ce a urmat a fost lupta unei mame de a transforma mentalități depășite și de a schimba un sistem ineficient, atât pentru binele fetiței sale, Clara, cât și pentru ceilalți copii cu nevoi speciale din România. De la Mădălina Turza am aflat că integritatea înseamnă nu numai să rămâi curat într-un sistem vitregit, ci și să ai inițiativa de a vindeca însăși concepția din mentalul colectiv care a permis și a hrănit acel sistem lipsit de valori ‘umane’.

Vă invităm să urmăriți și pagina de facebook a proiectului Eroi Discreți.