Liderjust a adoptat filmul „Întoarcerea la palat” din cadrul festivalului One World România 12

LiderJust s-a alăturat festivalului în inițiativa „Adoptă un Documentar”, adoptând două filme documentar, ambele din secțiunea „Forme de justiție”: „Întoarcerea la palat” și „Procesul”.

Vă așteptăm la film și discuții alături de regizoarea Yamina Zoutat pe 22 martie la Pavilion 31 – Goethe Institut și pe 23 martie la POINT.

Întoarcerea la palat – SINOPSIS

6999 de uși are unul dintre cele mai renumite și vechi tribunaluri ale lumii, Tribunalul din Paris, unde Yamina Zoutat și-a petrecut o bună parte a tinereții, scriind, în calitatea sa de jurnalistă, despre zeci de procese – unele importante, altele care nu au intrat niciodată în memoria colectivă. Întoarcerea, după ani de absență, în acest loc grandios, plin de cotloane misterioase, încărcat de istorii și bântuit de fantomele secolelor trecute, îi provoacă cineastei tot felul de reflecții și epifanii, prin intermediul lor acordând acces spectatorilor la un univers senzorial pe care cu greu l-ar fi putut asocia unei clădiri atât de impunătoare. După ce veți vedea acest documentar, veți trăi cu totul altfel interacțiunile cu instituțiile publice.

Mai multe detalii despre festival și despre film: https://festival-oneworld.ro/l/ro/ntoarcerea-la-palat-502/ |

Aici puteți urmări trailerul: https://www.youtube.com/watch?v=ClFrdY29LcY

Biletele pot fi achiziționate de aici: https://eventbook.ro/event/search?term=intoarcerea+la+palat

Proiecții: