Rolul magistraților în organizarea proceselor electorale din România

Rolul magistraților în organizarea proceselor electorale din România

Joi, 22 septembrie 2016, ora 10
Impact Hub, Strada Halelor 5

Avem plăcerea de a vă invita la o discuție referitoare la desfăşurarea proceselor electorale în România. Având în vedere că magistrații au un rol semnificativ în organizarea alegerilor, această întâlnire este necesară pentru a discuta problemele, nevoile și recomandările dumneavoastră cu privire la îmbunătățirea modului de desfășurare a proceselor electorale.

Acest eveniment este adresat magistraților, însă la acesta vor participa și reprezentanți ai Autorității Electorale Permanente și ai Instituției Prefectului din București, în scopul realizării unei mai bune comunicări şi coordonări între toate autorităţile implicate în procesul electoral.

Prin organizarea acestei întâlniri ne propunem realizarea unei analize obiective a deficienţelor şi lipsurilor întâmpinate de magistraţii implicaţi în procesul electoral, precum şi de preşedinţii de secţie de votare în aplicarea noilor legi electorale. Discuţiile vor avea ca punct de plecare raportul „Alegerile locale 2016: Între schimbare şi stagnare” al Expert Forum, accesibil pe pagina web: www.expertforum.ro/alegerile-locale-2016-intre-schimbare-si-stagnare.
Concluziile întâlnirii vor fi incluse într-un raport de politici publice, care va fi înaintat decidenților și autorităților electorale, cu scopul de a îmbunătăți procedurile de organizare a alegerilor, inclusiv a alegerilor parlamentare programate pentru sfârşitul acestui an.

Pentru informații suplimentare și confirmări, vă rugăm să o contactați pe Evelyn Klöss, coordonator de proiecte, Fundaţia Konrad Adenauer (evelyn.kloess@kas.de, 0727/713 586). Acest eveniment este organizat de Expert Forum şi Fundaţia Konrad Adenauer, Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est, cu sprijinul Asociaţiei LiderJust.

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.