Maraton de educație juridică la Iași, pe 1 Martie

Maraton de educație juridică la Iași, pe 1 Martie

Comunitatea Lideri pentru Justiţie este formată din absolvenţii programului cu acelaşi nume al Fundației Konrad Adenauer, respectiv 190 de tineri jurişti care activează în diverse domenii profesionale: avocați, notari, ofiţeri de poliție, magistrați, consilieri juridici, funcții de expertiză în instituții sau organizații neguvernamentale române sau internaționale.

Proiectele membrilor comunității se realizează prin Asociația LiderJust. Unul dintre cele mai vizibile dintre acestea este RespectEDucation Academy, proiect în cadrul căruia membrii comunităţii Lideri pentru Justiţie susţin ateliere de educaţie juridică în licee din întreaga ţară. În anul 2018, peste 1.000 de elevi din Craiova, Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Sibiu, Piteşti, Curtea de Argeş şi Sinaia au beneficiat de astfel de ateliere.

De pe 1 pe 3 martie are loc la Iaşi o întâlnire naţională a membrilor comunităţii Lideri pentru Justiţie, ocazie cu care aceştia au pregătit un „maraton” de educaţie juridică. Astfel, de Mărţişor, 12 tineri jurişti profesionişti vor susţine un număr de 6 ateliere de educaţie juridică Colegiul Național „Emil Racoviţă” şi Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi.

În cadrul atelierelor de educaţie juridică vor fi dezbătute aspecte ce ţin de drepturile omului, statul de drept, răspunderea minorilor, drepturile şi obligaţiile cetăţenilor. Proiectul îşi propune să formeze tineri informaţi, conştienţi de drepturile şi obligaţiile lor.

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.