REZULTATE CAMPANIE EDUCATIE JURIDICA IN SCOLI

REZULTATE CAMPANIE EDUCATIE JURIDICA IN SCOLI

Câți elevi din București doresc educație juridică (rezultate program pilot)

90% dintre elevii de liceu care au participat la ore de educație juridică în programul pilot “Educație pentru justiție și democrație” în București au apreciat ca “utile” și “foarte utile” informațiile și conținutul lecțiilor demonstrative susținute de magistrați și practicieni în drept

84% dintre liceenii chestionați spun că ar dori să studieze această materie, dacă aceasta s-ar număra cel puțin printre opționale.

94% dintre elevii care au asistat la lecțiile demonstrative de educație juridică au indicat faptul că ar prefera ca această materie să le fie predată sau explicată de un practician al dreptului și doar 6% de către profesorii de liceu.

Această evaluare este rezultatul chestionării unui număr de 993 de elevi din învățământul preuniversitar din zece colegii naționale și licee mari din București în care Centrul Român de Politici Europene (CRPE) și Liderjust au implementat programul pilot Educație pentru justiție și democrație. În cadrul acestuia o serie de lecții demonstrative de educație juridică au fost predate de judecători, procurori, avocați, mediatori, notari publici.

Câți elevi din Constanța ar opta pentru educație juridică (rezultate program pilot)

În județul Constanța au fost chestionați 215 elevi din patru unități de învățământ preuniversitar care au participat la ore de educație juridică în programul pilot “Educație pentru justiție și democrație” implementat de Centrul Român de Politici Europene (CRPE) și Liderjust. 98% dintre aceștia au considerat informațiile transmise de practicienii de drept utile și foarte utile.

Mai mult, 90% dintre elevii de la liceele din Constanța care au participat în programul “Educație pentru justiție și democrație” ar opta pentru ore opționale de educație juridică și 88% ar prefera ca această materie să fie predată de un practician al dreptului și 2% de către un profesor din liceu.

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.