Prima ediție LiderJust Cafe – Cum a fost.

Prima ediție LiderJust Cafe – Cum a fost.

Luni, 24 noiembrie 2014, ne-am întâlnit DSC_0001la prima ediţie LiderJust Café în Sala Stoicescu a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, Rolul justiţiei şi al presei în democraţie.

Am vorbit despre justiţie şi despre presă şi mai ales despre cum trebuie să interacţioneze cele două în asigurarea valorilor democratice.

I-am avut ca invitaţi pe Attila Biro – jurnalist, Mihaela Chiper – Sursa Zilei, Raluca Dan – RISE Project şi Anne Dorfman, avocat, jurnalist și bursier Fullbright.

Pe lângă membrii LiderJust, au participat la discuţie avocaţi, procurori, judecători şi studenţi din cadrul ELSA Bucureşti.

Punctele-cheie din discuţie au privit profilul jurnalistului, eliminarea corupţiei din jurnalism, necesitatea creării unui cadru legislativ coerent de funcţionare a presei, modul în care sistemul judiciar cooperează cu jurnaliştii (în special prin purtătorii de cuvânt şi prin birourile de relaţii publice) şi necesitatea unui leadership real şi eficient atât în presă, cât şi în justiţie.

Intervenţiile invitaţilor noştri au fost pline de exemple concrete din anchetele desfăşurate în calitate de jurnalişti de investigaţie, dezvăluind dificultăţile şi satisfacţiile din spatele ştirii “livrate” cetăţeanului, drumul de la o simplă informaţie la certitudinea unei stări de fapt care trebuie să ajungă în atenţia publicului.

Mulţumim tuturor care au fost luni alături de noi, ne vedem curând la următorul LiderJust  Café!
DSC_0016 DSC_0017 DSC_0046 DSC_0048 poza mare DSC_0053

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.