Fii informat, nu ignorat!

Fii informat, nu ignorat!

Fii informat, nu ignorat!”
– proiect de informare juridică –

Fii informat, nu ignorat!” răspunde unei realități din societatea românească, reprezentată de accesul scăzut al cetățeanului la informația relevantă exercitării drepturilor de care acesta beneficiază în raport cu statul. Proiectul este gândit pentru a cuprinde acțiuni de informare în acele comunități care beneficiază de acces redus la informație de natură juridică.

Proiectul este organizat de către Asociația Liderjust cu sprijinul Programului pentru Statul de Drept Europa de Sud Est al Fundației Konrad Adenauer.

Filipestii de Padure, localitate din județul Prahova cu aproximativ 10000 de locuitori, a fost aleasă pentru desfășurarea etapei pilot a proiectului, având statut de comunitate defavorizată. Între 22 noiembrie și 5 decembrie 2015 urmează să fie organizate o serie de trei întâlniri cu membrii acestei comunități.

Temele abordate vor acoperi noțiuni referitoare la rolul autorităților publice, pensii, dreptul muncii și securității sociale. Conștientizarea importanței cunoașterii legislației, creșterea interesului pentru proiectele și cauzele de interes local sau încurajarea altor acțiuni ce țin de democrația participativă sunt câteva dintre aspectele ce se dorește a fi stimulate, numărul de cetățeni vizat pentru a lua parte la aceste prezentări fiind de cel puțin 100.

Prima vizita în localitatea Filipeștii de Pădure a avut loc pe data de 29 octombrie 2015, rolul acesteia fiind de a se stabili primele contacte cu autoritățile locale și de a se obține informații relevante în vederea pregătirii celor trei întâlniri.
Afis Fii Informat Nu Ignorat